Font Nova o de Sant Salvador


Breda (Selva )
Coordenades GPS:41.76151, 2.554Clica per veure la ubicació.
Alçada:200 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Juny 2019


Emplaçada als afores de la vila pel nord, prop del torrent de Vila-seca i a escassos 75 metres de la carretera d'Arbúcies.


Per accedir-hi sortim del nucli urbà de Breda en direcció nord per la carretera GI-552 que duu a Arbúcies. Un quilòmetre després que haguem deixat les últimes cases enrere, això és passat el quilòmetre 6, just descrit un revolt de dretes i abans d'arribar a la casa rural "Alma del Montseny", cal estacionar el vehicle i seguir a peu per un viarany que arrenca per l'esquerra. El caminet marxa planerament en direcció ponent i en només 75 metres ens aboca a la font, la qual ens queda a mà dreta.


El conjunt de la font és un mur transversal de pedra adossat al marge. El brollador queda ressaltat per una estructura semihexagonal embellida amb petites pedretes incrustades.

Gairebé arran del terra hi trobem el broc de ferro per on raja l'aigua que al caure forma un bassal.

Tot i que es fa difícil de llegir, damunt del brollador hi ha escrit: "Fuente de San Salvador CONSTRUCCION: 12 JULIO 1946 RENOVADA 12 JULIO 1952".

Va ser descoberta el 12 de Juliol de 1946 per Josep Ponsa, Jordi Rius i Planes, Josep Fugaroles i Josep, i Albert Forns. Aquest quatre pioners es van cuidar d'arranjar-la perfectament, recol·lectant els diners necessaris per poder portar a bon terme l'obra. També hi va col·laborar el propietari, Salvador Batlle i Viñas. El mestre Salvador Codina (1910-1985) li va dedicar la sardana "Font Trobada".