Font del Pecats


Folgueroles (Osona )
Coordenades GPS:41.9337,2.3212Clica per veure la ubicació.
Alçada:569 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Juliol 2019
Caminades:
I-290  Clica per enllaçar amb la caminada I-290.


Font boscana emplaçada mig quilòmetre al sud-est del poble de Folgueroles. La font queda molt a prop de la llera esquerra del torrent Lledoner, a escassos 75 metres més amunt de les granges de Cal Guarda i només un centenar de metres més avall de la font de Cal Guarda.


Per accedir-hi ens apropem a l'extrem més al sud del poble i ens situem al pavelló esportiu municipal, concretament al carrer de la Font de la Sala, just al pont que salva la riera. Aquí engega un camí de terra que marxa en direcció est remuntant la riera de Folgueroles. Tan sols 40 metres més endavant, just quan a mà esquerra ens queda l'entrada a una hípica, trobarem a mà dreta una passera que salva la riera i ens aboca a la font dels Pescadors. Deixem aquesta font a la dreta i anem a buscar el túnel que travessa la carretera de Vilanova de Sau. Un cop a l'altra banda defugim una pista que ens queda uns metres a l'esquerra i que duu a les granges de Cal Guarda, nosaltres seguim per un planer corriol que marxa en sentit sud, remuntant el petit torrent Lledoner que ens acompanya a la dreta. De seguida ens endinsem en el bosc per un camí ben fresat i agradable de fer, que de mica en mica es va adreçant al sud-est. 375 metres després travessem el torrent per un pontet de fusta i ja som en una clariana on ens espera la font dels Pecats.


Una bigueta de fusta de la Diputació ens assenyala la font.

La font queda al marge rocallós de la muntanya. Una petita paret de pedra amorterada fa de petita resclosa on s'emmagatzema l'aigua i surt a l'exterior mitjançant un broc de ferro a pam i mig d'alçada.

Fins fa pocs anys encara rajava, ara rarament es recullen algunes gotes.

A l'altra banda del camí hi ha una petita bassa alimentada pel sobrant de la font.

Pel fet de trobar-se molt amagada hi solien anar parelles a festejar, i d'aquí li ve el nom de la font dels Pecats.