Font del Molí


Folgueroles (Osona )
Coordenades GPS:41.9368,2.3219Clica per veure la ubicació.
Alçada:552 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Juliol 2019
Caminades:
I-290  Clica per enllaçar amb la caminada I-290.


Emplaçada als afores del poble de Folgueroles pel sud-est, per damunt de les hortes de la Sala.


Per accedir-hi ens apropem a l'extrem més al sud del poble i ens situem al pavelló esportiu municipal, concretament al carrer de la Font de la Sala, just al pont que salva la riera. Aquí engega un camí de terra que marxa en direcció est remuntant la riera de Folgueroles. 40 metres més endavant, quan a mà esquerra ens queda l'entrada a una hípica, defugim a mà dreta una passera que salva la riera i ens abocaria a la font dels Pescadors, hem de continuar per l'ample vial. Al cap de 150 metres s'acaba el tancat de la hípica i esdevenen les hortes de Folgueroles, molt ben conreades. Quan portem 230 metres des del trencall de la font dels Pescadors, trobarem una estaca de fusta que ens indica la font del Molí a 25 metres a l'esquerra. Cal doncs abandonar el camí principal i trencar a l'esquerra per un caminet que circula en sentit nord, entre dos dels horts. Com bé deia el rètol, 25 metres més enllà, un cop s'acaben els horts i esdevé un clap d'arbres, ens espera la font del Molí.


Es tracta d'una vella font, formada per una paret transversal de pedra amorterada que reté les terres i alhora li fa de frontal.

A la part baixa hi tenim una atrotinada aixeta que ha perdut, o li han tret, la maneta, per on raja aigua en comptades ocasions i l'aboca a un bassal de pedra.

A banda i banda de la font disposem de dos bancs per seure; el de l'esquerra és de pedra i el de la dreta està fet amb troncs de fusta.

Rep el nom del Molí pel fet d'estar molt a prop d'un antic molí, ara ja totalment desaparegut.

També es coneix com la font del Pi, ja que li fa ombra un vell pi roig.

Aquesta font ja era coneguda a l'Edat Mitjana i la gent la considerava molt bona per a l'aparell digestiu. La gent de la comarca venien a 'fer aigües' de la font del Molí. Malauradament, ara poques vegades raja.