Font de Civís


Civís (Alt Urgell )
Coordenades GPS:42.4649,1.4226Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,527 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Agost 2019


Erigida al bell mig del poble, a una cinquantena de metres al sud-est de l'església parroquial de Sant Romà. La font queda al costat de Cal Sendo.


Si ens situem al costat de l'església de tal manera que aquesta ens quedi a l'esquerra, rebutgem el carrer que surt davant nostre en pujada i prenem el que arrenca per la dreta en baixada, al cap de 35 metres som al costat de la font.


El conjunt de la font està obrat tot ell amb pedra del país lligada, format per dues grans voltes emmarcades amb pedres disposades a plec de llibre, d'uns cinc metres d'amplada la de l'esquerra i uns sis o set la de la dreta, dos d'alçada a la part més alta i una mica més d'un metre de fons.

Sota la volta de l'esquerra hi tenim la generosa sortida de l'aigua a través d'un broc de ferro que omple un abeurador d'obra arrebossada d'un sol cos.

La volta de la dreta aixopluga un safareig de dos cossos que s'alimenta amb el sobrant de la font. A la cara exterior disposem de les característiques lloses inclinades per esbandir la roba.