Font dels Bardells


El Pont d'Arsèguel (Alt Urgell )
Coordenades GPS:42.3596,1.5882Clica per veure la ubicació.
Alçada:784 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2019


Localitzada als afores del petit nucli del Pont d'Arsèguel, per sota de la carretera LV-4052 que puja a Arsèguel, entre aquesta i la riba esquerra del riu Segre.


Per accedir-hi ens situem a l'alçada del punt quilomètric 215,8 de la carretera N-260 que condueix de la Seu d'Urgell a Puigcerdà. Aquí engega la carretera LV-4052 que duu a Arsèguel, la qual prenem. Al cap de 225 metres salvem el riu Segre pel pont que dóna nom a l'indret i 175 metres després trobarem a mà dreta un camí descendent de terra, amb un rètol de fusta que ens assenyala la font. Mirem d'estacionar el vehicle en un racó que no faci nosa. Només cal seguir el camí durant 150 metres i serem davant la font dels Bardells.


El conjunt de la font queda en un racó d'un prat emplaçat al costat del riu.

La font està adossada a la paret lateral d'una caseta d'obra arrebossada amb teulada a dues vessants. Una paret de pedra del país sobresurt de la caseta, fa metre i mig d'amplada per dos i mig d'alçada i té una obertura en forma d'arc apuntat on s'hi aixopluga el brollador.

L'aigua brolla regulada per una aixeta de polsador encastada en una pedra porosa disposada al mig del frontal i cau a una pica integrada.

A banda i banda de la font arrenques dos petits bancs de pedra per seure.