Font Nova


Cava (Alt Urgell )
Coordenades GPS:42.3250,1.6059 Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,299 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Agost 2019


Trobem aquesta font dins el petit poble de Cava.


Per accedir a Cava ens situem a l'alçada del punt quilomètric 215,8 de la carretera N-260 que condueix de la Seu d'Urgell a Puigcerdà. Aquí engega la carretera LV-4052 que duu a Arsèguel, la qual prenem. Un cop siguem a Arsèguel cal seguir els indicadors que ens assenyalen Cava i Ansovell. Uns 3 quilòmetres més endavant arribem a una bifurcació que fem a l'esquerra, cap a Cava. El tram d'una mica més de quatre quilòmetres de carretera que ve a continuació fins Cava és estret i revirat, però val molt la pena de fer per les vistes del Cadí que ens apareix majestuós davant nostre.


Quan siguem al mig del poble de Cava deixem l'església de Sant Climent a la dreta i seguim pel carrer que surt per l'esquerra. Només 40 metres més enllà serem davant la font Nova.


Bonica font integrada en el mur de pedra que sustenta el carrer del damunt. El seu frontal queda endarrerit un metre respecte la façana principal mitjançant una volta de pedra.

L'aigua raja regulada per una aixeta de polsador i cau a un enreixat d ferro delimitat per pedra.

Al capdamunt de la font hi tenim un rètol de plàstic amb el nom de la font i un advertiment de l'Ajuntament de Cava dient-nos que l'aigua no està controlada sanitàriament.

A banda i banda de la font disposem de dos bancs de pedra per seure.