Font de Can Flor o Flò


Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.4390,2.0914Clica per veure la ubicació.
Alçada:275 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Canalitzada
Última visita:Setembre 2019


Emplaçada a llevant de la masia de Can Flor de qui rep el nom, situada aquesta entre els veïnats de La Floresta i Les Planes.


Si sortim de Sant Cugat en direcció sud per la carretera que condueix a Les Planes, trobarem Can Flor a mà esquerra d'un revolt de dretes. La casa queda 650 metres passat La Floresta i a uns altres 650 metres abans d'arribar a Les Planes.


Per veure la font cal que engeguem per un camí carreter i descendent que surt a la dreta de la tanca de la casa. El camí està barrat per una cadena per impedir la circulació motoritzada. Només seixanta metres més avall som al costat de la font que ens queda a l'esquerra, a peu de camí.


La font es troba en una de les parets lateral de la masia.

Es tracta d'una mina que s'endinsa sota la masia, de menys d'un metre d'amplada per una mica més de dos metres d'alçada. Està bastida amb mitja volta de maons i les parets arrebossades. El terra està pavimentat i al mig hi ha un canal obert per on s'escola l'aigua fins a sortir a l'exterior.

El que veiem des de l'exterior és una obertura rectangular que dóna accés a la mina, de forma rectangular amb un doble emmarcat de maons vistos. A la part baixa hi ha el tub de sortida de l'aigua i la pica de sedimentació.

La font deu estar canalitzada, doncs surten dos mànegues de plàstic.