Font del Rabassalet


Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.4303,2.1070Clica per veure la ubicació.
Alçada:363 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Setembre 2019


Emplaçada dins el bosc, a uns 150 metres al nord-est de la masia de Can Cortès.


Per accedir-hi ens situem a l'avinguda Can Cortès quan aquesta fa confluència amb l'avinguda d'Antoni Griera. Prenem la darrera avinguda en baixada i direcció nord-oest. Al cap de 370 metres, just quan el carrer descriu un revolt a l'esquerra, estacionem el vehicle i engeguem a peu per un camí ben arranjat que surt per la dreta en sentit est. Només 150 metres després som en una petita esplanada presidida per la font del Rabassalet.


Construcció en forma de caseta adossada al marge de la muntanya. Està feta d'obra arrebossada i protegida per un enreixat de ferro tancat amb un cadenat. Al seu interior podem veure dos dipòsits de captació de l'aigua i l'entrada a la mina.

L'aigua surt a l'exterior a través d'un gruixut broc de ferro encastat a la paret frontal de la caseta i cau a una pica de forma semicircular situada a nivell de terra.

A banda i banda de la font arrenquen dos murs fets amb grans roques que fan de respatller a dos bancs correguts per seure i alhora delimiten l'espai.

Davant la font disposem d'una taula amb bancs per fer-hi un àpat.

El conjunt de la font ha estat arranjat el passat gener de 2019. S'han fet obres als camins d'accés i a la font i endreçat l'entorn.