Font del Picot


Martorell (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4856,1.9046Clica per veure la ubicació.
Alçada:75 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2019


Emplaçada dins el Parc Forestal de Can Cases, situat als afores de Martorell pel nord-oest.


Per accedir al parc cal anar a buscar l'avinguda Can Cases i seguir-la en direcció oest fins al final, on hi ha una rotonda. Aquí hem de prendre la primera sortida on hi ha un cartell que anuncia el parc. Creuem el pont de l'autopista i ja serem a l'aparcament del parc. Aquí estacionem el vehicle.


Des de l'aparcament anem en direcció sud cap a la zona de barbacoes, la travessem i 75 metres després anem a parar a un camí transversal; el creuem i comencem a baixar per un caminet que ens aboca a un pas soterrat que passa per sota de les vies del tren. A partir d'aquí engega un sender de passejada, molt planer, que marxa en sentit oest. Al cap d'un centenar de metres som al costat de la font del Picot que ens queda a mà dreta, a peu de camí.


Es tracta d'una font isolada, formada per un mur frontal fet d'obra arrebossada i forma irregular, d'uns sis o set metres de llargada per uns dos i mig d'alçada. La part central sobresurt respecte els extrems.

Al mig i a metre i mig d'alçada hi tenim els dos brocs d'acer inoxidable colzats que aboquen la seva aigua a un bassal allargat de maó vist i forma sinuosa. Els dos brocs tenen uns ganxos per penjar les galledes mentre s'omplen.

L'aigua sobrant s'escola pel voral del camí fins ajuntar-se amb el sobrant de la font de Can Cases i formar un petit torrent que tributa al torrent de Llops.

A banda i banda arrenquen dos bancs correguts.

Malauradament les bretolades també han arribat aquí, tot el frontal és ple de pintades.