Font del Cargol


Martorell (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4693,1.9268Clica per veure la ubicació.
Alçada:120 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2019
Caminades:
I-292  Clica per enllaçar amb la caminada I-292.


Emplaçada dins el bosc, als afores de Martorell pel sud, a l'altra banda de l'autopista AP-7 i a poca distància de les Roques Tortes.


Per accedir-hi ens situem al capdamunt del carrer Muntanya, a sota de l'autopista AP-7, on hi ha un aparcament. A l'altra banda de l'autopista arrenca en pujada una pista forestal de terra anomenada camí de la Roca Dreta que marxa en direcció sud al començament. Abans de 200 metres i després de deixar enrere una marrada dreta-esquerra, descrivim un revolt d'esquerres. Aquí abandonem la pista i trenquem a la dreta per un sender planer que marxa en sentit sud-oest al començament. De seguida deixem a l'esquerra una formació rocosa anomenada Roques Tortes. El camí avança per dins el bosc al mateix temps que ens adrecem al sud. Al cap de 150 metres arribem a una bifurcació que fem a la dreta, en baixada. Només una quarantena de metres més avall tenim la font del Cargol.


Es tracta d'un gran mur fet amb grans carreus de pedra rogenca, semblant a una presa. Fa uns quinze metres de llargada per uns deu d'alçada.

A la part baixa és on trobem la sortida de l'aigua a través d'un broc d'acer inoxidable. Aquest recull l'aigua d'un forat practicat al mur.