Fontetes de Sant Grau o Font Manel


Campdevànol (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2378,2.1746Clica per veure la ubicació.
Alçada:776 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2019


Emplaçades uns 450 metres al nord-est en línia recta del Mas Molinou, a tocar del torrent del mateix nom i a només uns 650 metres de la carretera de Puigcerdà.


S'hi accedeix fàcilment des del quilòmetre 111,4 de la carretera N-260, a l'alçada de l'antiga fàbrica del Molinou, just abans del pontet que travessa la riera. Des d'aquí prenem una pista molt planera que circula en direcció nord-est, remuntant la riera que portem a l'esquerra, seguint les marques blanques i vermelles corresponents al GR. Al cap de mig quilòmetre, just quan la pista descriu un revolt de dretes, trenquem a l'esquerra. De seguida traspassem una tanca pel bestiar i continuen recte per un corriol que s'enfila lleugerament per un bosc amb força boix i molts roures joves. Quan portem uns 250 metres abandonem el corriol que seguíem, que continua enmig d'uns prats, i fem a l'esquerra (trobarem un plafó informatiu), baixant a buscar el torrent. Davant nostre, a l'altra banda de la riera, tenim les Fontetes de Sant Grau.


Les Fontetes de Sant Grau són diferents surgències naturals d'aigua que brollen dels prats i menen directament al torrent.

En destaca una d'elles, doncs la Unió Excursionista de Catalunya la va convertir en una font arranjada i batejada amb el nom de Manel.

La font Manel és una paret de pedra amorterada i adossada al marge, amb un broc de ferro a la part baixa per on raja aigua en episodis humits que cau a un bassal i desguassa al torrent.

Un vell rètol de ferro al costat de la font ens adverteix que l'aigua no és potable.