Font Naixent


Ripoll (Ripollès )
Coordenades GPS:42.1962,2.2013Clica per veure la ubicació.
Alçada:738 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2019


La trobem al barri de Vista Alegre, concretament en una zona enjardinada situada entre els carrers Balandrau, de Vista Alegre i de Planoles. S'hi accedeix fàcilment per unes escales que surten del carrer Balandrau.


El conjunt de la font està format per un llarg mur transversal en angle obert que reté les terres i delimita l'espai, està obrat en pedra i és més alt de la part central que dels extrems. El sòl immediat està empedrat.

Al bell mig del mur és on s'hi ubica la font. Aquesta està emmarcada per maons vistos rematats per una volta. En el seu interior hi ha els tres brocs de ferro colzats per on brolla l'aigua, dos a un nivell superior i que només ragen en episodis molt humits. L'aigua cau a enreixat de ferro situat dins un bassal semicircular.

Cal destacar el curiós polsador que cal prémer per tal que surti aigua; és gros, de metall i té gravat una mena de bandera.

Una placa metàl·lica collada al capdamunt del brollador ens recorda el nom de la font i l'any de la seva construcció 1987.

Els voltants de la font està ben arranjat i endreçat, amb molts arbres i una taula de pedra rodona amb bancs per seure i fer-hi un mos.