Font Nova


Ripoll (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2166,2.2122Clica per veure la ubicació.
Alçada:706 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2019


Localitzem aquesta font als afores de Ripoll pel nord-est, concretament a peu de la Via Verda del Ferro i del Carbó.


Sortim de Ripoll en direcció a Sant Joan de les Abadesses per la carretera C-26. Deixem a l'esquerra el polígon industrial Els Pintors i tot seguit, abans d'arribar a la deixalleria, trenquem a la dreta i ens fiquem dins el petit polígon industrial Els Pintors Nord. Estacionem el vehicle al final del carrer de Joaquim Sorolla.


Ja a peu, al final del carrer de Joaquim Sorolla, trobarem a mà dreta un pas que dóna accés al camí de passejada, és la Via Verda del Ferro i del Carbó que seguim en direcció nord-est. Només cal seguir el camí planer durant 375 metres i serem al costat de la font Nova que ens queda a la dreta.


Bonica font boscana amb la que sempre poden comptar els ciclistes i caminaires que sovint circulen pel camí de passejada.

El conjunt de la font queda en un replà un xic enlairat respecte del camí, tres graons amb barana de ferro ens faciliten l'accés.

Es tracta d'un muret transversal de pedra adossat al marge, d'uns quatre o cinc metres de llargada per mig metre d'alçada. La part central sobresurt una mica dels extrems i és on s'hi ubica la sortida de l'aigua. Aquesta raja mitjançant un broc de ferro inclinat i cau a un bassal quadrat de pedra.

Penjat en un arbre tenim un senzill cartell de fusta amb el nom de la font pintat.