Font d'en Pigrau o de la Caseta


Ripoll (Ripollès )
Coordenades GPS:42.1874,2.1947Clica per veure la ubicació.
Alçada:693 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2019


Situada a la part sud de la vila de Ripoll, concretament en una raconada del carrer Bac de Mel, enfront mateix del carrer Joan Rubió i Bellver.


El conjunt de la font queda en una terrassa allargada per damunt del carrer, a redós d'una paret d'obra arrebossada i adossada al marge, la tanca de la casa veïna i una barana de fusta que protegeix i alhora delimita l'espai.

És una font restaurada l'any 1982, en la primera fase de la urbanització Caselles. El 1992 es van construir les escales que uneixen Caselles amb la font.

L'aigua raja per un curt broc de ferro disposat en un racó i omple un bassal arran del terra. Després desguassa a través de la terrassa i surt per un nivell inferior de la feixa.

A la paret del damunt de la font podem llegir gravat al ciment el següent: "Reparada la font el 23-7-31, Jaume Soldevila. Si algú fa algun desperfecte serà castigat."

A banda i banda del brollador arrenquen dos bancs per seure.

Hi ha documents del 1675 que fan referència a aquesta font. En aquella època existia la Casa de la Mosquera que després es digué Caseta d'en Pigrau.

L'aigua, molt fresca, prové de la Solana de Caselles.