Font de Vistalegre


Ribes de Freser (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2967,2.1678Clica per veure la ubicació.
Alçada:945 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Octubre 2019


Es troba als afores del nucli urbà, al sud de la població i a escassos 100 metres en línia recta de la depuradora de Ribes. La font queda uns 100 metres per damunt de la font de la Teula.


Ens hi podem atansar sortint de Ribes de Freser per la carretera que puja a Bruguera. Al cap d'uns 150 metres, després de passar el pas a nivell del cremallera de Núria, trenquem a la dreta per un camí descendent de terra que porta direcció sud. Uns 375 metres més avall, poc abans d'arribar a la depuradora de Ribes, just en el punt on el camí creua el torrent de Ca La Xeca per un petit pont, cal estacionar el vehicle.


Ja a peu, prenem un camí que surt a l'esquerra, remuntant el torrent per la seva riba dreta. 50 metres més endavant ens desviem a la dreta per una passera d'obra que creua el torrent i fa drecera amb el camí que hem deixat i que enllacem tot seguit. Seguim el camí que marxa en direcció sud durant uns 50 metres més de lleugera pujada som al costat de la font de la Teula que ens queda a peu de camí a mà esquerra. A la dreta de la font de la Teula s'enfila un senderó que remunta pel mig del bosc en direcció més aviat sud. Al cap de 100 metres arribem a una petita esplanada on ens espera la font de Vistalegre.


La font presideix una petita esplanada amb una taula quadrada feta amb pedretes.

Es tracta d'una paret transversal de pedra arrebossada i adossada al marge. A la part central sobresurt la font, emmarcada per blocs rectangulars decorats amb pedretes de riu. El seu frontal és fet amb pedra porosa coberta de molsa.

A la part superior és on tenim la sortida de l'aigua a través d'una aixeta de metall sense maneta amb forma de cap d'animal. L'aigua cau no massa abundant a la pica trencada que hi ha a sota.

Al capdamunt hi ha un rètol de ferro amb el nom de la font gravat en baix relleu i al costat el característic cartell de l'Ajuntament de Ribes amb el nom de la font.

A banda i banda de la font arrenquen dos bancs correguts de pedra que ressegueixen la paret sinuosa.