Font dels Cortals


Campelles (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2868,2.1218 Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,325 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Octubre 2019


Localitzada dins el bosc, a uns 1,75 quilòmetres al sud-oest en línia recta de Campelles i molt a prop de la pista forestal que uneix Campelles amb l'agregat de El Baell.


A Campelles hi arribem per la carretera GIV-4011. Un cop a la població, la travessem d'est a oest i anem a buscar la pista forestal cimentada que duu a l'agregat de El Baell, la GIV-4714. Seguim aquesta pista durant 1,8 quilòmetres, fins que siguem a la petita àrea de lleure anomenada Placeta de les Fonts, on podem estacionar el vehicle.


Ja a peu continuem per la pista en el mateix sentit que dúiem. Uns 80 metres més endavant defugim un camí a la dreta que ens duria a la font dels Llemoners. Un centenar de metres més endavant, després de sortir d'un revolt d'esquerres, trobarem a mà dreta un pal informatiu que ens assenyala la direcció a seguir per anar a la font dels Cortils. Trenquem doncs a la dreta pel caminet marxa en direcció sud. El camí està ben fressat i en una cinquantena de metres ens aboca a la font.


Bonica font boscana. Es tracta de tres murets no massa alts pedra del país que formen angle recte i delimiten l'espai que està empedrat.

Al mig del muret central és on s'hi ubica la sortida de l'aigua. Aquesta raja generosament a través d'un broc de pedra i cau a un bassal arran del terra per on desguassa.

A la dreta del brollador disposem d'un banc de pedra per seure.