Font dels Llemoners


Campelles (Ripollès )
Coordenades GPS:42.2873,2.1195Clica per veure la ubicació.
Alçada:1,326 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2019


Localitzada dins el bosc, a uns 1,75 quilòmetres al sud-oest en línia recta de Campelles i molt a prop de la pista forestal que uneix Campelles amb l'agregat de El Baell. La font queda en una petita esplanada a tocar de la riba dreta del torrent de Font-roja.


A Campelles hi arribem per la carretera GIV-4011. Un cop a la població, la travessem d'est a oest i anem a buscar la pista forestal cimentada que duu a l'agregat de El Baell, la GIV-4714. Seguim aquesta pista durant 1,8 quilòmetres, fins que siguem a la petita àrea de lleure anomenada Placeta de les Fonts, on podem estacionar el vehicle.


Ja a peu continuem per la pista en el mateix sentit que dúiem. Uns 80 metres més endavant, just al començar a descriure un revolt d'esquerres, trobarem a mà dreta un pal informatiu que ens assenyala la direcció a seguir per anar a la font dels Llemoners. Girem doncs a la dreta pel camí que marxa en direcció ponent. De seguida cal trencar a la dreta i continuar per un senderó que remunta el torrent de Font-roja, el qual ens acompanya a la dreta. 125 metres més enllà serem davant la font.


La font és una paret transversal de pedra adossada al marge de la muntanya, tota coberta de molsa.

A la part central és on s'hi ubica la sortida de l'aigua mitjançant un broc de pedra que surt del mur. A sota recull l'aigua un petit bassal allargat arran del terra.

A banda i banda arrenquen dos bancs correguts per seure.