Font del Poble


La Morera de Montsant (Priorat )
Coordenades GPS:41.2679,0.8476Clica per veure la ubicació.
Alçada:711 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2019


Just a les afores del poble pel nord. entre camps amb vistes a les imposants parets rocoses de la serra, trobem la font que dóna nom a una agradable i endreçada àrea d'esbarjo.


Si sortim de la Morera de Montsant en direcció a Cornudella de Montsant per la carretera TV-2021, de seguida deixem a la dreta el trencall que duu a Escaladei i només 250 metres més endavant cal desviar-se a la dreta i ja serem a la font. L'àrea de lleure i l'aparcament estan ubicats una mica per sota de la carretera i per tant heu d'estar pendents per no passar-vos l'accés.


El conjunt de la font és un mur transversal que reté les terres; la part esquerra és obrada amb pedra del país de mides mitjanes, mentre que l'extrem dret ho és amb roques de mides considerables, entremig queda la font, de maons. Damunt del mur sobresurt una caseta que deu fer els efectes de dipòsit de reserva.

El frontal de la font queda integrat al mur i és fet de maons vistos rematat per un voladís en forma d'arc de mig punt.

L'aigua raja regulada per una aixeta de polsador i cau a una pica allargada de pedra buidada que descansa en un pedestal de pedra. Sembla ser que hi havia un altre brollador dos o tres pams a la dreta de l'actual.

A banda i banda arrenquen diferents bancs correguts de pedra que ressegueixen el mur que els hi fa de respatller.

L'àrea de lleure disposa de zona de jocs i gronxadors pels menuts, cinc taules grans de pedra amb bancs per dinar amb tota comoditat.