Font de l'Albergada o Aubergada


Siurana (Priorat )
Coordenades GPS:41.2681,0.9494Clica per veure la ubicació.
Alçada:740 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2019


Trobarem la font a la zona coneguda com l'Albergada, situada uns dos quilòmetres al nord-est en línia recta del bonic poble de Siurana. La font queda a la llera dreta del barranc del Marro o de l'Estopinyà, segons quin mapa es miri.


Si pugem a Siurana per la carretera T-3225, 250 metres després de l'últim revolt pronunciat de dretes i quan falta només 1 quilòmetre per arribar al primer aparcament del poble, trenquem a l'esquerra per un camí de terra. Aquí deixem el vehicle, si és festiu estarà ple de cotxes i furgonetes d'escaladors.


Ja a peu seguim per l'ample vial en direcció nord. De seguida deixem un camí a la dreta que va al corral de l'Isidret, 130 metres després defugim un altre camí a la dreta que duu a la caseta del Jaume i una norantena de metres més endavant arribem a un encreuament de camins; rebutgem el brancal de la dreta que puja al Mas de la Barba i prenem el que surt per l'esquerra en sentit nord i endinsant-se en el bosc. 80 metres més tard trobarem un corriol descendent a l'esquerra que baixa a buscar el torrent, el qual assolim 25 metres més avall. A l'altra banda ens queda la font.


Un rètol de fusta amb el nom de la font gravat ens anuncia que hem arribat a la font de Aubergada.

Es tracta d'una senzilla font formada per una petita paret de pedra seca adossada al marge.

L'aigua brolla per la part de baix i s'escola directament fins el torrent.