Font de Siurana


Siurana (Priorat )
Coordenades GPS:41.2578,0.9320Clica per veure la ubicació.
Alçada:730 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2019


Erigida dins el nucli urbà, a la cantonada formada pels carrers Major i Rentadors, per sota de l'església romànica de Santa Maria.


La paret de la font és una vella façana de pedra en forma de muntanyeta coronada per una esfera de pedra amb una creu al damunt.

L'aigua raja per un gruixut broc de ferro que surt d'un element decoratiu situat a mitja alçada i cau a una pica o abeurador rectangular de pedra picada que descansa directament al terra.

A banda i banda de la pica hi ha dues jardineres amb plantes que s'enfilen per la paret i engalanen la font amb les seves flors.

Al capdamunt de la façana hi trobem un mosaic de rajoles de ceràmica amb unes paraules del batlle de Siurana referents a les flors que diu així: "Ací les flors ens alegren la vida. Amb els seus olors perfumen el lloc. Respecteu-les, feu de la vostra visita un dolç i perdurable record".

A la part del darrere de la façana, accessible pel carrer dels Rentadors i protegits per una barana de ferro, és on s'ubiquen els safarejos. Aquests son dues basses rectangulars de pedra, una al costat de l'altre, amb les tradicionals lloses inclinades per esbandir bé la roba. Avui dia hi ha peixos.