Font Calenta


Taradell (Osona )
Coordenades GPS:41.8692,2.2730Clica per veure la ubicació.
Alçada:579 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Novembre 2019


Emplaçada un quilòmetre a l'oest del nucli urbà de Taradell, a la vessant oriental de la serra del Puig i a peu del camí que transcorre entre aquesta serra i el camp de golf.


Sortim de Taradell en direcció a Sant Miquel de Balenyà per la carretera BV-5305. Al cap de 450 metres d'haver deixat les últimes cases enrere defugim a la dreta el trencall d'accés al camp de golf i tan sols 250 metres més endavant trobarem un camí que surt per la dreta. Aquí cal estacionar el vehicle i seguir a peu.


Prenem doncs el camí de terra que marxa en sentit més aviat nord, vorejant el camp de golf que ens acompanya tothora a la dreta. Al cap de 550 metres rebutgem un camí que se'n va per l'esquerra i un centenar de metres després arribem a una bifurcació, just per sota d'una xarxa elèctrica. Agafem el brancal de la dreta i 350 metres més tard som al costat de la font que ens queda a mà esquerra.


La petita font queda al marge del camí. Antigament era de biot, però actualment raja a través d'un broc d'acer inoxidable fixat a la roca amb morter.

Com que no hi ha pica ni bassal, l'aigua es perd camí avall.

Damunt del brollador s'hi ha fixat una placa de pedra amb el seu nom gravat.