Font del Molí de l'Esquís


Taradell (Osona )
Coordenades GPS:41.8791,2.2823Clica per veure la ubicació.
Alçada:575 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Novembre 2019


Font de raig localitzada als afores de Taradell pel nord, 100 metres aigües amunt del Molí de l'Esquís de qui rep el nom, a la llera esquerra de la riera de Taradell i al costat d'una caseta d'obra.


Sortim de Taradell en direcció a Santa Eugènia de Berga per la carretera B-520. Al poc entrem en una rotonda i sortim a la tercera sortida, com si tornéssim al poble per la Ronda de Ponent. Només una cinquantena de metres després trenquem a la dreta per un camí descendent de terra. 175 metres més avall el camí gira envers la dreta i escassos 110 metres més tard hem d'estacionar el vehicle.


Cal baixar a peu en direcció a la riera. A l'altra banda de la riera ja intuïm una caseta d'obra amb una porta de fusta, al costat resta la font. Si la riera baixa plena serà difícil accedir-hi, com ens va passar a nosaltres.


Està construïda en un mur de pedra adossat al marge de la riera, on hi ha fixat un tub metàl·lic que fa de brollador. No hi ha pica, pel que l'aigua cau al terra escolant-se fins el torrent.

També es coneix com la font de Santa Maria.

La riera de Taradell, al seu pas per aquest indret, ha deixat unes boniques formes a la pedra.