Font de la Serra


Taradell (Osona )
Coordenades GPS:41.8944,2.2941Clica per veure la ubicació.
Alçada:583 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Novembre 2019


Font situada prop del camí que duu de Penedes a la Serra, emplaçada uns dos quilòmetres al nord-est del nucli urbà de Taradell, a l'extrem més nord-oriental del terme municipal.


Ens situem a la rotonda que hi ha al nord del nucli urbà, des d'on engeguem en direcció a Viladrau per la carretera B-520. Passats 150 metres ens desviem a l'esquerra cap a la urbanització La Roca, a la qual hi arribem 600 metres després. Un cop aquí seguim per una avinguda que surt davant nostre i que travessa la urbanització de sud a nord. Uns 150 metres més endavant deixem les últimes cases enrere i esdevé una pista forestal de terra en molt bon estat, apta per a tot tipus de vehicles. La pista avança en sentit nord, obviant diferents camins que ens menen a banda i banda, durant 1,2 quilòmetres, fins que anem a petar a una cruïlla de camins. Davant nostre ens queda la font del Safareig de Penedes i darrere la gran masia de Penedes. Prenem el camí que surt per la dreta i que passa pel costat del mas. 250 metres més tard defugim un camí que se'n va per la dreta i un centenar de metres més enllà, just al descriure un revolt de dretes, som al costat de la font de la Serra que ens queda a mà esquerra.


La font queda enclotada, construïda de forma perpendicular al torrent amb un mur de pedra lligada amb morter. Hi té fixat un atrotinat broc metàl·lic. A sota, un petit clot fa de bassal.

A banda i banda de la font hi ha una llosa que fa de banc, i més amunt disposem d'una taula i bancs de pedra.

La boca de la mina està sobre la font, tancada per una portella de ferro.