Font del Generó


Taradell (Osona )
Coordenades GPS:41.8899,2.2845Clica per veure la ubicació.
Alçada:570 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Novembre 2019


Emplaçada 1,75 quilòmetres al nord del nucli urbà de Taradell, per sota del camí que va a la granja el Generó, entre aquest i la llera esquerra del torrent de Santa Eugènia.


Sortim de Taradell en direcció a Santa Eugènia de Berga per la carretera B-520. Al poc passem per una primera rotonda i de seguida ho fem per una segona. Al cap de 1,4 quilòmetres som a l'alçada de Cal Jaumic que ens queda a mà dreta. Aquí cal abandonar la carretera i trencar a la dreta per un camí que marxa inicialment en sentit contrari al que dúiem. 575 metres després, 25 metres abans de creuar el pont que salva el torrent, serem damunt la font. Un corriol descendent ens hi baixa.


La font és una paret de maó revestida amb morter construïda en el marge que sustenta el camí. L'aigua raja regulada per una aixeta de polsador i cau a un bassal quadrat arran del terra. A un nivell superior surt un vell broc de ferro que fa de sobreeixidor.

A la part frontal hi ha inscrit l'any 1860 en una pedra i sobre l'aixeta s'hi va afegir l'any 1992 corresponent a la darrera restauració.