Font del Cingle


Sant Quirze de Safaja (Moianès )
Coordenades GPS:41.7270,2.1516Clica per veure la ubicació.
Alçada:585 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2020


La localitzem als afores del poble pel sud, prop de la llera dreta del riu Tenes. La font queda 110 metres al sud de la Fonda Safaja, al final de l'esplanada de terra que hi ha a l'altra banda de la carretera.


Sortim del nucli urbà de Sant Quirze de Safaja en direcció a Castellterçol per la carretera BV-1341. De seguida creuem el riu Tenes i tot seguit trobem a mà esquerra una gran esplanada de terra on estacionar el vehicle. Al final de l'esplanada intuïm un indicador de la font del Cingle i al seu costat engega per l'esquerra un caminet arranjat amb barana de fusta que 25 metres més amunt ens aboca a la font.


Bonica font boscana ubicada a l'obaga que forma el riu Tenes, amb un bon doll d'aigua.

L'aigua raja per un broc d'acer inoxidable encastat a una llosa de pedra adossada al marge rocallós i cau en un rec que alimenta una bassa-safareig feta amb pedra i mig coberta per una petita balma.

A partir d'aquí l'aigua s'escola fins arribar al riu Tenes que queda quinze metres per sota nostre.

Al damunt del brollador, gravat al ciment, hi ha gravada la inscripció 1920.

A peu del caminet d'accés tenim un bonic rètol de pedra amb el nom de la font esculpit.

La primavera del 2016, un grup de voluntaris de Sant Quirze i Castellterçol van netejar tot canalitzant de nou l'aigua, netejant l'entorn i adequant l'accés perquè tots la puguem tornar a gaudir.