Font del Boix


Sant Quirze de Safaja (Moianès )
Coordenades GPS:41.7256,2.1491Clica per veure la ubicació.
Alçada:649 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Gener 2020


Trobarem aquesta surgència natural a mig quilòmetre al sud-oest del nucli urbà de Sant Quirze de Safaja, a la dreta del torrent de la Font del Boix i a ponent de Can Romera.


Sortim del nucli urbà de Sant Quirze de Safaja en direcció a Castellterçol per la carretera BV-1341. De seguida creuem el riu Tenes, tot seguit passem a frec de la Fonda Safaja que ens queda a la dreta, escassos 175 metres més endavant deixem a la dreta La Tenda, 200 metres després defugim a la dreta l'entrada a la urbanització El Solà del Boix i escassos 90 metres abandonem la carretera i trenquem a l'esquerra per una pista forestal de terra. Un centenar de metres més enllà som al costat d'un pou de glaç que ens queda a mà esquerra. Aquí podem estacionar el vehicle i seguir a peu.


Deixem el pou a l'esquerra i una casa a la dreta i continuem per la pista 250 metres més, fins que arribem a un revolt d'esquerres on hi trobem un sender que surt per la dreta, el qual agafem. Avancem en direcció més aviat sud i només 150 metres més tard sortim del bosc. Veurem el terra moll i enlairat uns 25 metres a mà esquerra la font del Boix.


Es tracta d'una surgència natural que brolla del marge rocallós i s'escola pendent avall fins arribar al camí.

Poc més avall hi ha el torrent que pren el nom de la font.