Font de la Riba


Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.5362,2.0654Clica per veure la ubicació.
Alçada:185 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer 2020


La localitzem a l'extrem sud de la urbanització Can Pallars i Llobateres, per sota del carrer que duu el nom de la font.


Per accedir a la font cal situar-se al carrer de la Font de la Riba, concretament a l'alçada de la casa número 14. Davant d'aquesta casa, a l'altra banda del carrer, veurem penjat en un arbre un cartell de fusta que ens assenyala la font. Aquí arrenquen unes escales de fusta que ens baixen a un pla on a l'esquerra tenim la font.


La font de la Riba és una de les poques fonts actualment existents a Sant Quirze del Vallès.

El conjunt de la font es troba encastat al marge. L'aigua brolla per la part baixa a través d'un forat i surt a l'exterior per una tosquera on li han afegit un broc de mitja canya.

A sota recull l'aigua un canal obert fet amb dues travesses de fusta.

A pocs metres de la font, enfront de les escales de baixada, hi ha un plafó amb una auca de la Font de la Riba.

El Diumenge 17 de febrer de 2019 es va portar a terme una activitat que consistia en consolidar els treballs que es vàrem fer el novembre de 2008, netejant l'entorn, arranjant el camí i plantant arbres i arbustos. En aquest cas va ser organitzada per Sant Quirze del Vallès Natura i DEPANA, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, NACS i Ascensores Jaca.