Font de Can Sant Joan


Rubí (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.4861,2.0458Clica per veure la ubicació.
Alçada:129 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer 2020


Localitzada a tocar del polígon industrial de Can Sant Joan, situat a l'extrem oriental del terme municipal de Rubí, tocant al termenal de Sant Cugat. La font queda a la llera dreta del torrent dels Alous, gairebé en el punt on aquesta passa per sota de l'avinguda de la Generalitat.


Si anem a Rubí des de Sant Cugat per la carretera BP-1503, un cop passem per sota de l'autopista AP-7 travessem de dret una primera rotonda i 250 metres després entrem en una segona rotonda. En aquesta sortim al primer trencall, que és l'avinguda de la Generalitat i només un centenar de metres després som en una tercera rotonda, a la dreta hi ha l'accés a un supermercat. Mirem d'estacionar el cotxe.


Deixem el supermercat a l'esquena i seguim per un pas de vianants que surt per la dreta i que travessa els dos brancals de l'avinguda de la Generalitat. A l'altra banda arrenca per la dreta un ample camí descendent que ens baixa directament al camí de Can Sant Joan. Doncs a l'altre costat de camí hi ha unes escales de pedra que ens aboquen a la riera on ens espera la font.


La font queda a peu de riera, una llosa de pedra a modo de passera ens facilita l'accés.

Bonica font adossada al marge, construïda amb pedres de diferents mides formant un mur irregular.

L'aigua surt a l'exterior a través d'un broc de pedra i omple una pica que vessa directament a la riera.

A la dreta de la font hi ha un rètol metàl·lic de l'Ajuntament de Rubí amb l'advertència de que l'aigua no és apta per al consum humà.