Font del Conill


Rellinars (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6279,1.9380Clica per veure la ubicació.
Alçada:448 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Febrer 2020


Localitzem la font del Conill a la llera esquerra del torrent que duu el seu nom, a l'extrem més sud-oriental del terme municipal de Rellinars.


Comencem apropant-nos al quilòmetre 13,6 de la carretera B-122 que porta de Terrassa a Rellinars. En aquest punt arrenca una pista forestal de terra que marxa en direcció nord-est, cap a les Boades. Trobarem un cartell a la carretera que ens assenyala les Boades i també la font de Carlets. Si prenem aquesta pista, al cap d'uns 675 metres, després d'un revolt a la dreta i abans d'arribar a un gual que travessa la riera, deixarem la font de Carlets a escassos 40 metres a l'esquerra. Continuem sense deixar la pista que ara circula en direcció sud-est i amb la riera a la dreta. Al cap d'uns 250 metres comencem a descriure un revolt d'esquerres. En aquest punt hauríem d'estacionar el vehicle en un racó que no faci nosa.


Ja a peu, abandonem la pista i trenquem a la dreta per un caminet que baixa a buscar la riera, la qual cal travessar a gual. Nosaltres vam trobar un tronc que ens va servir de passera per tal de no mullar-nos els peus. Un cop a l'altra banda arrenca un caminet força planer que marxa en sentit sud-est, remuntant el torrent de la Font del Conill. El camí està ben definit, malgrat que més d'una vegada hem de creuar la riera. Al cap de 800 metres trobarem al marge esquerre una marca de color blau que assenyala el corriol que baixa al torrent. Un cop a baix, cal seguir a la dreta escassos 15 metres fins que siguem davant la font.


Es tracta d'una senzilla font, formada per un broc de ferro encastat al marge per on raja l'aigua que cau directament al terra, escolant-se fins la riera que està a tocar.

Al capdamunt de la font hi ha una pedra amb un conill de color blau pintat.

El naixement de la deu és una mica indeterminat, però és una de les fonts més constants; fins i tot en períodes de llarga sequera continua brollant.