Font Falsa de Rellinars


Rellinars (Vallès Occidental )
Coordenades GPS:41.6345,1.9199Clica per veure la ubicació.
Alçada:359 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Febrer 2020


Emplaçada a un quilòmetre en línia recta a l'est del nucli urbà, només 150 metres més al sud de les emblemàtiques Fonts de Rellinars. La font es troba a peu de la pista que duu de la Fàbrica a la presa de Rellinars.


Ens situem al costat de la Fàbrica, situada a les afores del poble pel nord/nord-est, està ben indicada des de la carretera de Terrassa. S'hi arriba des del centre de Rellinars (darrere l'Ajuntament) seguint el carrer Emili Riera que més endavant esdevé una pista cimentada que baixa en direcció a la Fàbrica i travessa la riera. Un cop creuada la riera, només cal continuar un centenar de metres més. En aquest punt ens queda, a l'esquerra i a l'altre costat de la riera, la Fàbrica, una antiga fàbrica tèxtil que conserva un interessant molí hidràulic. A peu engeguem per la dreta per una pista forestal ascendent de terra assenyalada amb una bigueta informativa indicant-nos que engeguen els senders SL-C55 i GR-5. Sense deixar la pista principal, uns 600 metres més endavant arribem a una bifurcació que fem a la dreta. 350 metres després defugim unes escales a la dreta que baixen a les Fonts de Rellinars. Només cal seguir per la pista 210 metres i som damunt un tram cobert de formigó. Sota està la font Falsa de Rellinars.


Aquí sota, en època de pluges abundants, neixen les Fonts Falses.

Es veu clarament el clot que ha fet l'aigua en brollar sota la pista.

Al llarg del torrent de la Saiola i de la riera de Rellinars, hi ha un seguit de fonts modestes, però permanents; font de Carlets, fonts de Rellinars... i, un conjunt de fonts del grup de mentideres, que la seva presència és ben bé, una festa quan surten a saludar; la font de la Pedregosa, la font de la Barbotera, la font de la Saiola i aquesta Font Falsa de Rellinars. De totes elles, la Saiola és la que presenta un cabal considerable i una surgència d'una preciositat espectacular.