Font Nova de Can Parellada


Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat )
Coordenades GPS:41.4017,2.0635Clica per veure la ubicació.
Alçada:128 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Març 2020


Localitzada dins el Parc Natural de Collserola, uns dos quilòmetres i mig al nord/nord-est del nucli urbà de Sant Feliu de Llobregat, un centenar de metres a llevant de Can Parellada i per damunt de la llera esquerra del torrent de Can Parellada o de les Torres, segons quin mapa es miri.


Per anar-hi ens situem a l'àrea de lleure de La Salut que hi podem arribar a peu des de Sant Feliu pel camí antic de La Salut. Un cop aquí engeguem per la pista forestal que marxa en sentit nord-est, remuntant la riera de la Salut. Al cap de 800 metres som en una bifurcació que fem a la dreta. De seguida obviem el camí que surt per l'esquerra cap a Can Parellada i continuem per un ample i planer vial. 200 metres després abandonem el camí principal i trenquem a l'esquerra, fent un gir de gairebé 180º, ara marxem en sentit nord-oest. Només començar veiem al marge dret un pou i 85 metres més amunt som en un eixamplament. Aquí, deixem a l'esquerra un corriol descendent que ens duria a la font de Can Parellada. Continuem pel camí que gira envers la dreta. Aviat som davant d'una finca envoltada d'una tanca, nosaltres passem a frec de la tanca que ens queda a l'esquerra. Acabada la tanca entrem en el bosc, el camí queda molt desdibuixat però es pot seguir en direcció nord-est. Al cap de cent metres som al costat de la mina que tenim a mà dreta del camí.


Es tracta d'una porta encastada al marge de la muntanya que barra el pas a la mina interior, la qual està formada per una construcció d'obra vista de grans dimensions.

Només vam ser capaços de trobar la mina, de la font res de res. L'entorn està totalment cobert de vegetació i bardisses.