Font de l'Espadaler


Sant Quirze de Besora (Osona )
Coordenades GPS:42.0991,2.2126Clica per veure la ubicació.
Alçada:581 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Juliol 2020


Emplaçada dins el parc que duu el seu nom, situat als afores del poble per l'oest, prop de la carretera de Berga direcció Sora i al costat del polígon del Serradet.


La font queda a l'altra banda de la riera del Serradet, en un raconet d'una esplanada arbrada.


El conjunt de la font queda enclotat una mica més d'un metre respecte l'esplanada, sis esglaons ens hi atansen.

A sota hi trobem un petit replà empedrat a recer de quatre murs de pedra i obra.

A l'extrem esquerra hi ha la sortida d'aigua a través d'un broc metàl·lic encastat a la paret del fons, acompanyat d'una formació tosca coberta de molsa deguda als anys de passar-hi aigua. El desguàs és un enreixat de ferro arran del terra.

El propietari fa cessió del terreny de 3.825m² al municipi l'any 1990. A canvi va demanar que s'instal·lés un monòlit amb el nom del seu pare.

El parc disposa d'unes taules de pícnic i barbacoa per passar-hi el dia. Els arbres i el soroll de la riera el fan un indret molt agradable per arrecerar-se del sol i el soroll.

Aquesta font forma part de la Ruta de les Fonts creada per l'Ajuntament, recull les fonts del municipi, així que part d'ella permet gaudir del passeig pels carrers del poble. Algunes d'elles tan emblemàtiques que converteixen aquest recorregut com a patrimoni del poble i enriqueixen el seu llegat cultural. Felicitats.