Font de la Mare de Déu de Lourdes


Sant Quirze de Besora (Osona )
Coordenades GPS:42.1036,2.2173Clica per veure la ubicació.
Alçada:564 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Canalitzada
Última visita:Juliol 2020


Erigida dins els terrenys de l'antiga fàbrica tèxtil de Can Trinxet, situada al nord del poble, entre el riu Ter i la carretera BV-5227 que duu a Vidrà.


Si anem de Sant Quirze a l'estació, una mica abans d'arribar al pas a nivell trobarem a mà esquerra un camí descendent que ens hi condueix.


La font és una petita estructura isolada de planta quadrada amb dos brocs que ara estan tapats i una pica de pedra buidada a mig pam del terra.

Una placa de marbre presenta aquesta inscripció en francès: 'Aneu a beure a la font i renteu-vos allà mateix'.

L'espai vol reproduir l'indret de la Mare de Déu de Lourdes de França. Hi ha imatges religioses i bancs per seure per seguir la missa.

El dia de la benedicció per part del bisbe, es va fer una processó fins a la font que va sortir de tres indrets: Saderra, Besora i la Farga.

Aquesta font forma part de la Ruta de les Fonts creada per l'Ajuntament, recull les fonts del municipi, així que part d'ella permet gaudir del passeig pels carrers del poble. Algunes d'elles tan emblemàtiques que converteixen aquest recorregut com a patrimoni del poble i enriqueixen el seu llegat cultural. Felicitats.