Font de Maria Ribes o Dolça


Bell-lloc (Baix Empordà )
Coordenades GPS:41.8324,2.9765Clica per veure la ubicació.
Alçada:75 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Juny 2020


Es troba en el veïnat de Bell-lloc, situat uns 3 quilòmetres al nord-oest del nucli de Santa Cristina d'Aro, municipi al qual pertany. Aquesta font queda a escassos 25 metres de la coneguda font Picant de Bell-lloc, dins el mateix paratge.


Si anem de Santa Cristina d'Aro en direcció a Romanyà de la Selva per la carretera GIV-6613, quan siguem al punt quilomètric 0,9 deixarem a la dreta l'antic baixador de Bell-lloc i just 475 metres més amunt, a l'arribar a un semàfor, hem de trencar a l'esquerra i estacionar el vehicle. Aquí ja veureu indicada la Font Picant de Bell-lloc.


Ja a peu entrem en el parc, creuem la riera per un pont i un cop a l'altra banda girem envers la dreta per un planer caminet arranjat amb baranes de fusta. Un centenar de metres més endavant som en una esplanada arbrada on hi trobem dues fonts; la primera que ens queda a la dreta és la font de Maria Ribes i uns 25 metres més enllà la font Picant de Bell-lloc que dóna nom a l'indret.


Emplaçada en un indret molt agradable i ombrívol, al costat de la llera dreta de la riera de Bell-lloc.

Aquesta font queda un xic eclipsada envers la seva veïna Font Picant, però no per això és menys important.

Un muret d'obra arrebossada i adossat al marge li fa de frontal. L'aigua raja mitjançant un broc de ferro i cau a un bassal irregular per sota del nivell de l'esplanada, accessible a través de dos esglaons.

Al capdamunt del frontal hi ha una placa de marbre amb el nom de la propietària gravat, Maria Ribes. Al costat l'any possiblement de la seva creació o restauració, 1921.

El seu segon nom, Dolça, ve donat per la característica de l'aigua, en contraposició a la ferruginosa i carbònica de la font Picant.