Font d'en Faust


Girona (Gironès )
Coordenades GPS:41.9795,2.8556Clica per veure la ubicació.
Alçada:154 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2020


La localitzem a la Vall de Sant Daniel, a peu de l'antic camí de la Bisbal. La font resta a uns 175 metres a l'oest de Can Ferriol.


Des de la ciutat de Girona cal seguir els indicadors que ens assenyalen la Vall de Sant Daniel. Un cop hem deixat el monestir de Sant Pere Galligants a mà dreta, engeguem pel carrer de Sant Daniel, el qual circula en sentit est i en paral·lel al riu Galligants. Al cap de 400 metres passem a frec del pont i la font del Bisbe que ens queden a la dreta, uns 200 metres més enllà rebutgem el carrer de l'esquerra que duu al monestir de Sant Daniel i seguim recte escassos 50 metres, fins que siguem davant del restaurant El Cul del Món, on podem estacionar el vehicle, si hi ha lloc.


Us convido a fer una agradable excursió de menys de cinc quilòmetres per la Vall de Sant Daniel on tindreu l'oportunitat de visitar quatre emblemàtiques fonts. Una d'elles és la que ens ocupa en aquesta fitxa, la font d'en Faust (les altres son la de les Curculles, d'en Fita i dels Lleons, podreu veure els detalls a les respectives fitxes).


Doncs ja a peu, comencem. Estem situats tal com hem arribat, amb el restaurant El Cul del Món a la dreta. Seguim per la pista que marxa en sentit est. 350 metres més endavant rebutgem un camí que surt per la dreta i ens duria a Cal Jutge i més amunt a la font de les Curculles. Tot seguit creuem un pont que salva la riera del Polvorí i un cop a l'altra banda som en una cruïlla de camins; defugim el brancal de l'esquerra i fem pel de a dreta, un ample vial que porta direcció sud-est tot remuntant la riera del Polvorí que ens acompanya a la dreta. Aquest camí també se l'anomena de la Font dels Lleons. Un centenar de metres més endavant obviem a l'esquerra el camí d'accés a Cal Jordi, nosaltres continuem recte i escassos 90 metres més enllà passem a frec de la bonica font d'en Fita que deixem a la dreta. Sempre pel camí principal, quan haguem caminat 800 metres des de la font d'en Fita, passem per sota del gran viaducte de la carretera N-II i només 250 metres més enllà serem a la font dels Lleons que ens queda a la nostra dreta, a l'altra banda del Galligants. D'aquí estant, rebutgem un camí que arrenca per l'esquerra i continuem recte pel més ample. Sense deixar-lo, uns 550 metres més amunt, arribem a la font d'en Faust que resta a peu de camí a mà esquerra.


L'estructura de la font queda adossada al marge de la muntanya. Es tracta d'un muret baix d'obra arrebossada, de mig metre d'alçada per metre i mig d'amplada.

A la part esquerra és on està encastat el tub de ferro per on brolla l'aigua en episodis humits i cau directament al terra.

Al capdamunt del brollador hi ha una inscripció al ciment amb la data de restauració, 29-7-1986.