Font dels Capellans


Girona (Gironès )
Coordenades GPS:41.9912,2.8556Clica per veure la ubicació.
Alçada:173 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Octubre 2020


La localitzem a la Vall de Sant Daniel, ja a dins ja dins de l'Espai d'Interès Natural de les Gavarres. La font queda a la llera de la riera de l'Onofre i a peu de camí, a un quilòmetre a l'est de l'emblemàtica font del Ferro.


Des de la ciutat de Girona cal seguir els indicadors que ens assenyalen la Vall de Sant Daniel. Un cop hem deixat el monestir de Sant Pere Galligants a mà dreta, engeguem pel carrer de Sant Daniel, el qual circula en sentit est i en paral·lel al riu Galligants. Al cap de 400 metres passem a frec del pont i la font del Bisbe que ens queden a la dreta, uns 200 metres més enllà trenquem a l'esquerra, passem pel costat del monestir de Sant Daniel i 90 metres després ens desviem envers la dreta pel carrer del Tambor Ansó, travessant la urbanització. 650 metres després passem pel costat del cementiri de Sant Daniel que deixem a la dreta, continuem per la pista que circula en sentit nord-est durant 400 metres més, fins que trobem a mà dreta un espai habilitat com a aparcament on podem estacionar el vehicle.


Ja a peu, des de dins de l'aparcament, rebutgem un camí que surt per la dreta i fem per un altre que arrenca de front i que marxa en sentit sud-est. El camí és ample i agradable de fer, transcorre per dins el bosc en lleugera pujada. Sense deixar el camí principal i al cap de només 150 metres som davant l'entrada a la zona d'esbarjo de la font del Ferro. Rebutgem a la dreta el pontet i la portalada d'entrada al recinte i continuem pel camí principal. De seguida defugim a l'esquerra el camí d'accés a Can Nofre i un centenar de metres després arribem a una bifurcació que fem a l'esquerra. Avancem còmodament en sentit est, uns 200 metres més endavant passem per sota del gran viaducte de la carretera N-II, 100 metres més enllà rebutgem un brancal que surt per l'esquerra, 200 metres a continuació obviem unes escales de fusta a l'esquerra que baixen a la font de les Mulanes. A partir d'aquí només cal seguir 300 metres més i, just en el punt on es travessa la riera, trobarem un pal informatiu que ens anuncia que ja som a la font dels Capellans.


No hem vist cap broc ni aixeta, potser sigui una surgència intermitent que es confon amb la riera.

Agrairé si algú pot aportar-ne més informació.