Font del Prat


Sant Julià de Cabrera (Osona )
Coordenades GPS:42.0733,2.3975Clica per veure la ubicació.
Alçada:964 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2020
Caminades:
I-302  Clica per enllaçar amb la caminada I-302.


Bonica font boscana, molt ben arranjada.


Està emplaçada a 150 metres al nord/nord-est de l'església de Sant Julià de Cabrera, sota un clap d'arbres i al costat d'un petit rec.


Per accedir a Sant Julià de Cabrera, es segueix la carretera C-153 que va de Vic a Olot. Aproximadament al quilòmetre 21,1 després de passar el pont de les Perxes (entre L'Esquirol i Cantonigròs), es troba el desviament a mà esquerra que puja a Sant Julià de Cabrera. Seguint l'estret i pavimentat vial durant uns 3 quilòmetres arribem a peus de l'església de Sant Julià. Al seu costat hi ha un petit aparcament on podem estacionar el vehicle.


Just damunt de l'aparcament hi ha una porteta que ens aboca a un prat, punt d'inici d'una de les moltes rutes que pugen al santuari de Cabrera. Si mirem al nord-est, veurem a un centenar de metres un clap d'arbres, doncs la font ens espera sota d'ells. Podem apropar-nos-hi camp a través ja que l'espai és molt obert.


L'estructura de la font consisteix en una paret de pedres de grans dimensions lligades amb ciment i arrambades al marge.

L'aigua raja per un treballat broc de pedra i omple una pica rectangular de pedra buidada i després vessa a una segona situada a un nivell més baix i a la dreta per desguassar finalment a un rec.

Damunt del brollador hi ha una pedra amb el nom de la font gravat i a l'esquerra n'hi ha una altra amb la inscripció 'Paisatges Vius', el grup de natura que la va restaurar l'any 2017.

Abans de la restauració era un tub que abocava en un safareig.