Font dels Enamorats


Cantonigròs (Osona )
Coordenades GPS:42.0417,2.4171Clica per veure la ubicació.
Alçada:973 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2020


Es localitza als afores del poble pel nord-est, en una ruta molt freqüentada que es pot fer sense cap esforç. La font queda a només 150 metres abans de la font del Rajolí.


Cal situar-se a la residència emplaçada a la sortida de la població de Cantonigròs, a peu de la carretera C-153 que duu a Rupit. Des d'allà seguim la carretera en direcció a Rupit 150 metres més i tot seguit l'abandonem per prendre la pista asfaltada que surt per la dreta. La pista està assenyalada amb el cartell "Rupit i Tavertet per camins". 175 metres després creuem el pont que salva el torrent de Balà i un cop a l'altra banda ja veiem la font dels Enamorats a mà dreta.


La font és una construcció isolada tota de pedra, de planta rectangular amb coberta a una vessant, d'uns dos metres i mig d'amplada per una mica més d'un metre de fons i el mateix d'alçada.

L'aigua raja regulada per una aixeta de polsador que queda dins d'un refós en forma d'arc i cau a un bassal arran del terra.

Un camí indicat com a GR porta per la dreta al centre de Cantonigròs per l'agradable ruta anomenada "Camí dels Enamorats".