Font del Rajolí


Cantonigròs (Osona )
Coordenades GPS:42.0408,2.4183Clica per veure la ubicació.
Alçada:975 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Desembre 2020


Emplaçada als afores del poble pel nord-est, en una ruta molt freqüentada que es pot fer sense cap esforç. La font queda a només 150 metres més enllà de la font dels Enamorats.


Cal situar-se a la residència emplaçada a la sortida de la població de Cantonigròs, a peu de la carretera C-153 que duu a Rupit. Des d'allà seguim la carretera en direcció a Rupit 150 metres més i tot seguit l'abandonem per prendre la pista asfaltada que surt per la dreta. La pista està assenyalada amb el cartell 'Rupit i Tavertet per camins'. 175 metres després creuem el pont que salva el torrent de Balà i un cop a l'altra banda som al costat de la font dels Enamorats que ens queda a mà dreta. Rebutgem el vial que per la dreta porta al centre de Cantonigròs per l'agradable ruta anomenada 'Camí dels Enamorats' i avancem per la pista. Al cap d'escassos 150 metres arribem a la font del Rajolí que ens espera a mà dreta.


Bonica font que raja generosament.

La font queda adossada al marge. Consisteix en tres pedres de grans dimensions cobertes de molsa i disposades en angle recte. De la pedra central en surt un curt broc de ferro per on brolla l'aigua que cau directament al terra.

Damunt del brollador hi ha una pedra amb el nom de la font pintat en lletres negres.

L'entorn és fresc i molt agradable, tot cobert de vegetació i ben ombrejat.