Font dels Molins


Les Masies de Roda (Osona )
Coordenades GPS:41.9719,2.3103Clica per veure la ubicació.
Alçada:428 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2020


Malgrat estar emplaçada molt a prop del poble de Roda de Ter, la font pertany al terme municipal de Les Masies de Roda.


Localitzada al sud de Roda de Ter, a un centenar de metres de la llera dreta del riu Ter. La font es troba a sota del camí que porta del mas Sorralta a la colònia Salou-Baurier, que era una antiga i important indústria que havia en aquesta zona, just en el punt on es troba un pont que salva el torrent.


Podem arribar a Roda de Ter per la C-153 de Vic a Roda de Ter, tant just som a les primeres cases d'aquesta població, agafarem el carrer dels Molins que surt per la dreta. Al poc deixem les cases i esdevé una pista asfaltada que davallada i ens apropa al riu Ter. Al cap de 750 metres des de la carretera, veurem a mà dreta una àmplia zona d'esbarjo. La font queda sota mateix del camí i al costat del pont. Unes escales ens hi baixen.


Font natural obrada que es troba bastida amb pedra i mitjana i còdols petits, lligats amb ciment i emplaçada en una paret natural de pedra.

Presenta una placa commemorativa de la seva restauració on es pot apreciar el seu nom i any de la remodelació.

No s'aprecia el brollador.

Al voltant es crea una petita bassa d'aigua estancada.

Vora la font, en un nivell superior, es troba una zona d'esbarjo formada per unes taules bastides emprant rodes de molí de pedra i bancs també de pedra.

Malauradament, aquesta font està molt deixada i plena de bardisses, en prou feines es pot apreciar el seu frontal.