Font de les Bruixes


Les Masies de Roda (Osona )
Coordenades GPS:41.9685,2.3128Clica per veure la ubicació.
Alçada:431 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2020


Malgrat estar emplaçada molt a prop del poble de Roda de Ter, la font pertany al terme municipal de Les Masies de Roda.


Localitzada al sud de Roda de Ter, a escassos 30 metres de la llera dreta del riu Ter. La font queda a tocar del camí que porta del mas Sorralta a la colònia Salou-Baurier, que era una antiga i important industria que havia en aquesta zona i just a sota mateix del Rocòdrom.


Podem arribar a Roda de Ter per la C-153 de Vic a Roda de Ter, tant just som a les primeres cases d'aquesta població, agafarem el carrer dels Molins que surt per la dreta. Al poc deixem les cases i esdevé una pista asfaltada que davallada i ens apropa al riu Ter. Al cap de 750 metres des de la carretera, deixem a mà dreta una àmplia zona d'esbarjo i la font dels Molins. 300 metres més endavant passem pel costat d'un corriol que puja pel vell mig del bosc, on està la font del Freixe. Seguim només 150 metres més i ja veurem la font de les Bruixes a mà dreta, sota el rocòdrom.


Font natural que emana d'una paret rocosa. Aquesta té bastit un broc de ferro. De fet, és una petita balma per on degoteja aigua i omple una bassa d'un metre d'amplada per mig de llargada retallada a la pedra.

La seva paret esta molt humida, no tant com fa 40 anys enrere que era molt abundosa.

La van restaurar l'any 1985. Hi ha una bonica placa en record d'un dels voluntaris que van participar en la restauració de les fonts.

A l'esquerra d'aquesta s'ha bastit una gran taula de pedra amb uns bancs per crear una petita zona de pícnic.

Molta gent visita aquesta zona els dies festius per gaudir de la llera del Ter.

La zona d'escalada que hi ha damunt la font, anomenada el Rocòdrom, aplega gent que inicia aquest tipus d'activitat esportiva.