Font de les Cametes


Les Masies de Roda (Osona )
Coordenades GPS:41.9668,2.3143Clica per veure la ubicació.
Alçada:347 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Desembre 2020


Malgrat estar emplaçada molt a prop del poble de Roda de Ter, la font pertany al terme municipal de Les Masies de Roda.


Localitzada al sud de Roda de Ter, 150 metres més enllà de la zona del Rocòdrom. La font queda per sobre del camí que porta del mas Sorralta a la colònia Salou-Baurier, que era una antiga i important industria que havia en aquesta. L'accés és a través d'un corriol no senyalitzat que es troba en el marge dret del camí.


Podem arribar a Roda de Ter per la C-153 de Vic a Roda de Ter, tant just som a les primeres cases d'aquesta població, agafarem el carrer dels Molins que surt per la dreta. Al poc deixem les cases i esdevé una pista asfaltada que davallada i ens apropa al riu Ter. Al cap de 750 metres des de la carretera, deixem a mà dreta una àmplia zona d'esbarjo i la font dels Molins. 300 metres més endavant passem pel costat d'un corriol que puja pel vell mig del bosc, on està la font del Freixe. Seguim 150 metres més i passem a frec de la font de les Bruixes i el Rocòdrom que ens queden a mà dreta. Només 150 metres més enllà podem estacionar el vehicle al voral. Aquí agafem un corriol ascendent que surt per la dreta i s'enfila pel bosc. En 75 metres ens duu a la font de les Cametes.


La font és una paret de pedra bastida en el marge amb un broc de ferro. Sota d'aquest, una petita pica arran del terra amb un fons còncau de mig metre de diàmetre on s'acumula l'aigua abans de baixar turó avall.

A la dreta de la font es pot observar, col·locada verticalment sobre una roca, una placa commemorativa on es llegeix "'Font de les Cametes, La Caixa, 1988", data que segurament reflexa l'última remodelació.

La zona al voltant de la font ha estat remodelada, col·locant una zona de pícnic formada per dues taules i bancs bastits en pedra.

A la feixa de damunt la font hi ha un petit gorg.