Font de Dins


Arnes (Terra Alta )
Coordenades GPS:40.9111,0.2525Clica per veure la ubicació.
Alçada:463 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2021


La font de Dins, com indica el seu nom, està amagada en un racó dels horts de Santa Madrona, ben a prop de l'ermita de Santa Madrona. Concretament a uns 700 metres als afores del nucli urbà per l'oest i a 75 metres al nord-est de l'ermita.


Si sortim d'Arnes pel carrer de la Font, al cap d'uns 250 metres girem a la dreta per un camí que en direcció oest i en menys de 300 metres ens aboca a la carretera T-333, la qual creuem. Un cop a l'altra banda, una mica a l'esquerra surt un camí ample i descendent que porta a l'ermita de Santa Madrona. Doncs una trentena de metres abans d'arribar a l'ermita cal trencar a la dreta per un bonic i curt caminet vorejat de parets de pedra seca i cobert d'heura que en 60 metres ens duu a un cul de sac, om ens espera la font.


Es tracta d'una antiga font, la més coneguda d'Arnes, doncs ha estat l'aqüífer més important que subministrava l'aigua al poble abans de l'arribada de l'aigua procedent dels Ports.

La font queda aixoplugada sota una bonica volta feta amb carreus de pedra.

L'aigua brolla arran del terra pel costat esquerre i omple la bassa.

Disposem d'una barra de ferro per subjectar-nos mentre apleguem l'aigua.

A l'entorn de l'ermita de Santa Madrona, a més d'aquesta font hi trobarem també la font del Cigró i una zona d'esbarjo per fer-hi fontades, amb rostidors, taules amb ombrel·les, bancs i serveis.