Font del Llop


Horta de Sant Joan (Terra Alta )
Coordenades GPS:40.9551, 0.3207Clica per veure la ubicació.
Alçada:473 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Deixada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2021


Trobem aquesta font al final d'un camp situat als afores del poble per l'est, a 400 metres en línia recta del nucli urbà i a uns 300 metres a ponent del Mas de l'Havanero.


Per accedir-hi ens situem a la plaça Catalunya, des d'on arrenca inicialment en direcció est el camí de les Piles (no confondre amb el carrer Dedicat al Medi Natural que surt pel seu costat). De seguida deixem a l'esquerra una àrea d'autocaravanes i tot seguit el camí formigonat s'adreça al nord-est alhora que travessa un munt de camps ben conreats a banda i banda. Al cap de 450 metres trenquem per un caminet que surt per la dreta. Seguint-lo, poc abans de 250 metres es bifurca; el camí que se'n va per l'esquerra porta al Mas de l'Havanero, nosaltres prenem el brancal de la dreta que circula en sentit sud-oest i ens durà, en una mica més de 200 metres, a un cul de sac on ens espera la font.


Es tracta d'una bassa d'obra arrebossada plena d'aigua, la meitat de la qual està coberta per una vella volta obrada amb carreus de pedra, típica de la zona.

El brollador deu quedar sota la volta, no es pot apreciar, doncs no s'hi pot accedir per estar mig tapat per les bardisses.

Al costat de la font hi ha una rudimentària construcció d'obra plena de conduccions i vàlvules. Possiblement aculli en el seu interior un sistema de bombeig.