Font de Salero


Horta de Sant Joan (Terra Alta )
Coordenades GPS:40.9080,0.3176Clica per veure la ubicació.
Alçada:522 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2021


Localitzada dins el parc natural dels Ports, a uns cinc quilòmetres i mig al sud del nucli urbà d'Horta de Sant Joan, per sota de la pista cimentada que porta a l'àrea recreativa de la Franqueta i a tocar del marge dret del barranc del Salt.


Per arribar-hi, primer cal dirigir-se a Horta de Sant Joan i des d'aquí prendre la carretera T-334 en direcció sud-oest cap a Arnes. De seguida trobem a l'esquerra el trencall que assenyala 'Els Ports'. Sense abandonar la pista cimentada, al cap de 3,4 quilòmetres passem a frec de la font de la Pineda que deixem a l'esquerra. Continuem pista amunt durant 400 metres més.


La font de Salero ens espera a la dreta de la pista, ja veurem unes baranes de fusta i unes escales de pedra que ens hi atansen.

La font queda delimitada per dos murs laterals de pedra irregular del país i protegida de la feixa superior per unes baranes de fusta.

L'aigua brolla per un broc de ferro i cau a un enreixat de ferro per sota del qual desguassa al torrent que està a tocar.

Deu el seu nom a l'antic mas que hi havia a una cinquantena de metres al nord, a l'altra banda del torrent i que avui dia està enrunat.