Font de la Franqueta 2ª


Horta de Sant Joan (Terra Alta )
Coordenades GPS:40.8675,0.3094Clica per veure la ubicació.
Alçada:559 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Abril 2021
Caminades:
I-306  Clica per enllaçar amb la caminada I-306.


És una de les dues fonts que hi ha dintre de l'àrea recreativa de la Franqueta, situada al bell mig del parc natural dels Ports i punt de partida de nombroses excursions. Emplaçada uns 10 quilòmetres al sud en línia recta del nucli d'Horta de Sant Joan, a tocar del riu dels Estrets.


Per arribar a l'àrea recreativa de la Franqueta, primer cal dirigir-se a Horta de Sant Joan i des d'aquí prendre la carretera T-334 en direcció sud-oest, cap a Arnes. De seguida trobem a l'esquerra el trencall que assenyala "Els Ports". Sense deixar la pista cimentada durant 9,5 quilòmetres, ens durà a l'entrada de la zona de lleure. Trobarem diferents espais habilitats com a aparcament.


Només entrar a la zona de lleure trobem a mà esquerra i per sota del camí d'accés un espai ben ombrejat amb taules i bancs de pedra acompanyat d'aquesta font, que jo he anomenat 2ª pel fet que la vaig conèixer després que l'altra.


Es tracta d'una petita construcció en forma de caseta amb teuladeta de lloses a dues vessants. L'aigua és regulada per una aixeta de polsador i cau a una pica allargada que descansa al terra.

A banda i banda arrenquen dos bancs de pedra per seure arrambats al mur que reté les terres i alhora li fa de respatller i delimita l'espai.

Una setantena de metres més amunt, a peu de la mateixa pista que duu al coll de Miralles, queda l'altra font.