Font d'en Claret


Arnes (Terra Alta )
Coordenades GPS:40.9014,0.2719Clica per veure la ubicació.
Alçada:538 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Condicionada a les pluges
Última visita:Abril 2021


La font d'en Claret es troba a quilòmetre i mig al sud-est del poble, uns 200 metres damunt la pista que va d'Arnes al mas Nou i als Estrets. Una sendera molt erosionada s'enfila i passa a fregar de la font, camí de la Picossa.


Sota l'ajuntament d'Arnes trobem un aparcament municipal. Aquí comença una pista cimentada que marxa en direcció sud-est, cap als Estrets, la prenem. Al cap de 350 metres som en una bifurcació amb la font del Calvari al davant; seguim pel brancal de l'esquerra, sempre seguint els senyals que ens indiquen els Estrets. 950 metres més endavant ja veurem una sendera que surt per la dreta amb un rètol de fusta que ens assenyala la font d'en Claret. Cal estacionar el vehicle.


Ja a peu, prenem la sendera. Dir-vos que cal passar per damunt d'unes roques que possiblement s'han posat per evitar el pas de vehicles motoritzats. Passat el primer tram de les roques, esdevé un corriol ascendent però de bon caminar que transcorre en sentit més aviat sud, ben fresat i fàcil de seguir. Al cap de 20 metres som al costat de la font que ens queda a peu de camí a mà esquerra.


Bonica i alhora original font boscana. De cabal magre i sembla ser que gairebé sempre sec, però que avui tenim la sort de veure-la gotejar.

L'aigua brolla d'uns estrats de sauló que queden damunt la font, s'escola a través d'unes teules i omple una petita pica de pedra picada situada a mitja alçada. D'aquí vessa a través d'un tronc buidat i alimenta un parell d'abeuradors de pedra buidada que descansen directament al terra.

La seva aigua té fama de propietats diürètiques.

Aquest lloc és conegut per "Tasseta de Plata" a la partida dels Dornenges.