Font de Sant Joan


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.9048,2.5096Clica per veure la ubicació.
Alçada:680 m
Accés:Permès, però dins de propietat privada.
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


Localitzada a la riba dreta de la riera d'Osor, just per sota de la carretera d'Osor i a uns 125 metres de l'antic balneari de la Font Picant, situat aquest al punt quilomètric 20,4 de la carretera d'Osor, la GI-542. La font es troba a escassos 25 metres de la font de Santa Teresa.


Aquesta font de Sant Joan, juntament amb les fonts de Sant Josep, Santa Escolàstica i la veïna de Santa Teresa, queden dins d'una propietat privada. El seu accés és permès si prèviament truqueu el timbre i pagueu la mòdica xifra de 1,5', això us dona dret a visitar les fonts tot seguint el circuit marcat i també tastar les seves aigües.


Per anar a la font de Santa Teresa, cal deixar l'edifici principal de l'antic balneari a la dreta i seguir el cartell que ens l'assenyala. Hi fem cap per caminet ben arranjat amb amples escales que davalla entre la riera que ens acompanya a l'esquerra i la carretera a la dreta. Un cop siguem al costat de la font de Santa Teresa, només cal seguir 25 metres més i serem al costat de la font de Sant Joan.


A diferència de les altres tres fonts que queden dins aquesta propietat, la font de Sant Joan no és picant.

Senzilla font adossada al mur de la carretera. L'aigua brolla per un broc d'acer inoxidable encastat al marge i cau directament al terra per on s'escola fins la riera que hi ha a tocar.

A la dreta de la font hi ha disposada una pedra on s'hi ha escrit el seu nom amb lletres blanques. Aquesta forma de retolar els noms de les fonts és habitual a d'altres fonts del municipi.