Font de Sant Roc


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.9074,2.5133Clica per veure la ubicació.
Alçada:680 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Raja
Última visita:Maig 2021


Emplaçada en una petita i ombrívola àrea de pícnic situada a uns quatre quilòmetres al nord de Sant Hilari de Sacalm.


S'hi arriba per una pista forestal que surt del punt quilomètric 19,7 de la carretera GI-542 que connecta Sant Hilari Sacalm amb Osor.
Sortim de Sant Hilari Sacalm en direcció a Osor per la carretera GI-542. Al cap de 4 quilòmetres passem de llarg l'antic balneari de la Font Picant que ens queda a l'esquerra, 300 metres més endavant deixem a la dreta els antics jardins de la Font Picant, ara abandonats i només 300 metres després, a la sortida d'una corba de dretes, trenquem envers la dreta per una pista forestal que marxa en direcció est alhora que s'endinsa en el bosc. 150 metres més amunt som a la font, la qual ens queda a l'esquerra i per sota del camí.


La font queda adossada al marge que sustenta el camí, entre aquest i la petita zona de lleure habilitada amb dues grans taules de fusta amb els seus respectius bancs.

La font és formada per una petita paret de pedres lligades. L'aigua brolla per un curt broc de ferro i cau directament al terra des d'on s'escola muntanya avall.

Al capdamunt de la font hi ha una pedra amb el nom de la font pintat en lletres blanques. Aquesta forma de retolar els noms de les fonts és habitual a d'altres fonts boscanes del municipi.

Malauradament fa anys va desaparèixer un monòlit on hi figurava el nom de la font esculpit en un baix-relleu sobre una llosa tallada de gres vermell.