Font de Sant Daniel


Sant Hilari Sacalm (Selva )
Coordenades GPS:41.9110,2.5151Clica per veure la ubicació.
Alçada:664 m
Accés:Lliure
Tipus:Natural
Estat:Ben conservada
Cabal:Abundant
Última visita:Maig 2021


La localitzem a uns quatre quilòmetres i mig al nord de Sant Hilari de Sacalm, a la riba dreta de la riera d'Osor i per sota de la carretera d'Osor.


Sortim de Sant Hilari Sacalm en direcció a Osor per la carretera GI-542. Al cap de 4 quilòmetres passem de llarg l'antic balneari de la Font Picant que ens queda a l'esquerra, 300 metres més endavant deixem a la dreta els antics jardins de la Font Picant, ara abandonats, només 300 metres després rebutgem una pista a la dreta que duu a la font de Sant Roc i mig quilòmetre més endavant trobem un espai a mà esquerra on poder estacionar el vehicle.


Aquí ja veiem un pal informatiu que ens assenyala la font. Només cal baixar per unes escales fetes amb troncs i en no res hi som.

La font, adossada al marge, està formada per una petita paret de pedra amorterada.

L'aigua brolla generosament per dos brocs de ferro i cau directament al terra des d'on s'escola fins desguassar a la riera que té a tocar.

Al capdamunt de la font hi trobem el seu nom esculpit en un baix-relleu sobre una llosa tallada de gres vermell i remarcat amb pintura blanca.

Sembla ser que aquesta retolació es va dur a terme en una actuació adreçada a retolar les fonts de fora el nucli més visitades pel turisme de principis del segle XX.